A GYÓGYTORNAPRAXIS.hu Egészségügyi Szolgáltató, Oktatási és Infotechnológiai Bt. saját szellemi terméke az a több különböző betegség- és tünetspecifikus referenciaprogram, melyet Váliné Fekete Szilvia gyógytornász-fizioterapeuta, manuálterapeuta, egészségügyi szaktanár dolgozott ki és kizárólag rendelőnkben talál meg. A Váli-féle diagnosztikus, terápiás és rehabilitációs (DTR) komplex program több tucat csomagot tartalmaz homogén betegségcsoport besorolással.

SZOLGÁLTATÁSOK ÁRJEGYZÉKE

 • Diagnosztikus, terápiás és rehabilitációs (DTR) teljes komplex program:
  Funkcionális vizsgálat + gyógytorna + manuálterápia = 9.000,- Ft / 45 perc

 • DTR teljes komplex program egy további kiegészítő kezeléssel: Funkcionális vizsgálat + gyógytorna + manuálterápia + egy kiegészítő kezelés* = 15.000,- Ft / 55 perc
  (*Taping vagy parafangó pakolás vagy infravörös besugárzás vagy biosun fényterápia vagy TENS elektroterápia.)

 • Sürgősségi és alkalmi mozgásszervi betegellátás, illetve kontroll megjelenés = 10.000,-Ft/ max. 45 perc

 • Gyógytorna felár aktuális szakorvosi dokumentáció nélküli megjelenés esetén + 1.000,- Ft
 • Gyógytorna felár idegen nyelvi tolmácsolással + 1.000,- Ft
 • Fizetés készpénzzel. Bankkártyát, átutalást nem tudunk elfogadni!

KÉRJEN IDŐPONTOT! >>> Elérhetőségeink

VIZSGÁLAT / KINEZIOLÓGIA

Általános és funkcionális mozgásszervi vizsgálatot végzünk minden új adatfelvétel esetén, melynek középpontjában a mozgásszervrendszer (csont, ízület, izom) áll. Ennek eredményeit nem értékelhetjük elszigetelten az emberi szervezet egyéb szervrendszereinek – többek között az idegrendszernek, a légzésnek, a keringésnek – aktuális állapotától és működésétől. Ha a mozgatórendszer tüneteket produkál, nem lehetünk bizonyosak benne, hogy ezen szűkebb rendszeren belül találjuk meg a probléma gyökerét. Ezzel együtt a szakszerűen tervezett és irányított gyógytorna itt is a mozgatórendszeren keresztül fejti ki jótékony, terápiás hatását.

1. MOZGÁSFUNKCIÓ FELMÉRÉSE – az orvosi diagnózis és az anamnézis ismeretében törekedni kell a vizsgálati eredmény objektivizálására. Véleményt kell alkotni, mely megalapozza a kezelési terv lépéseit.

Elemei az alábbiak:

 • Aktív mozgások vizsgálata, melyek a mozgásirányok- és terjedelmek beszűkülését, a mozgás hiányát és fájdalmát célozzák. Az egyes izomcsoportok erejének vizsgálatára a 0-5 erősségi fokozatú skálát alkalmazzuk.
 • Passzív mozgások vizsgálatakor a fájdalmas mozgásirány mellett fény derülhet a mozgáspálya beszűkülésének mértékére – melyet szögmérővel lemérhetünk –, illetve általános okára (véghelyzet érzet meghatározása).
 • Az izometriás ellenállásos mozgásvizsgálattal differenciálható, hogy az aktív mozgás során jelentkező fájdalom elsődlegesen izom, vagy ízületi eredetű. Izom eredetű fájdalmaknál behatárolható az érintett izomcsoportok köre.
 • Járulékos mozgások vizsgálatával az ízületek és az ízületek körüli lágyrészek mozgathatóságát határozzuk meg. Kapandji és Kaltenborn szerinti akcesszorikus mozgásvizsgálatot a csontok, az izmok, az inak, szalagok, ízületi tokok sérüléseinek, elváltozásainak differenciált diagnosztizálására használjuk.
 • Speciális teszteket és tapintásos vizsgálatot (reumatológiai válltesztek, neurológiai gerinctesztek, ortopédiai csípőtesztek, reflexek, szenzoros vizsgálat) végzünk annak érdekében, hogy még pontosabban behatároljuk a mozgásfunkciót befolyásoló okot.
 • Járáselemzés, neurológiai tájékozódó vizsgálat, pulzusszám, vérnyomás, légzésszám, vércukorszint mérés stb.

A következőket tünet- és betegségspecifikusan szükség szerint végezzük:

 • McKenzie-torna gyakorlatanyagának összeállításához nélkülözhetetlen vizsgálatok
 • Dorn-módszer szerinti mozgásvizsgálat és a végtaghosszkülönbség diagnosztizálása, mérése
 • Csecsemő,- és gyermek mozgásfejlődési vizsgálat

2. MOZGÁSLEHETŐSÉGEK TANULMÁNYOZÁSA

A fenti vizsgálatok eredményei alapján felállítjuk a fizioterápiás diagnózist, majd kiválasztjuk a több tucatnyi fizioterápiás, manuálterápiás és gyógytorna eljárásunk közül a leghatékonyabb módszert az Ön mielőbbi, tartós gyógyulásáért. Garantáljuk a minőséget a kezelések megtervezésében, levezetésében és a kontrollvizsgálatokon. Az együttműködés mellett az elért eredmények tartósságát a feltételes reflexek kiépülése adja, ezért a kezelések kúraszerű ismétlését ajánljuk a maradéktalan gyógyulás érdekében. Előremutató, hatékony és minőségi ellátást biztosítunk azáltal, hogy a programban szükség szerint változtatva kombináljuk az aktív és passzív eljárásokat, az egyénre szabott és folyamatosan nehezedő mozgásterápiát (gyógytorna gyakorlatokat).

KÉRJEN IDŐPONTOT! >>> Elérhetőségeink

MANUÁLTERÁPIA A GYÓGYTORNAPRAXIS.hu RENDELŐJÉBEN

Dorn-Breuss terápia, Terrier myofascial release, trigger- és tenderpont terápia, craniomandibuláris terápia, neuro-ortopédiai manuálterápia, Typaldos módszer – Fascia Disztorziós Modell terápia, limfdrenázs és bandázs – Staudinger-féle tekercselés, Mulligan-terápia, Cyriax-manuálterápia, McConaill-féle osteokinematika, Kapandji-féle artrokinematika, PIR-technika, PNF-módszer, DEEP-technika, kötőszöveti reflextechnika, extenziós kezelés, manuális stabilizációs technika, manuális mellkasi fizioterápia, Klopf-technika

GYÓGYTORNA A GYÓGYTORNAPRAXIS.hu RENDELŐJÉBEN

Gyermekgyógyászati és felnőtt traumatológiai gyógytorna, reumatológiai gyógytorna, ortopédiai gyógytorna, neurológiai gyógytorna, nőgyógyászati gyógytorna, kardiológiai gyógytorna és pulmonológiai gyógytorna.

Elemek: McKenzie-módszer, Klapp-módszer, 3D korrekciós gyógytorna, Glisson-féle húzatás, csigolya szegmentális stabilizáció, perifériás idegmobilizáció, orvosi Flossing, proprioceptív fejlesztés, szenzomotoros fejlesztés, Sherrington mobilizációs technika, PNF stretching, SMR fascia technika, taping ragasztás, Bobath-módszer, Brunkow-módszer, csecsemő és kisgyermek talpi reflexterápia, ergoterápiás foglalkozás, női gátizomtorna, kismamatorna, osteoporosis torna, tehermentesítés, artériás és vénás gyógytorna, nyirokbandázs, infarktus utáni kardio tréning, TOS torna, diabetes gyógytorna, asztma gyógytorna, légzésterápia, fájdalomterápia, gerinciskola, funkcionális gerinctréning, fitball gyógytorna, rehabilitációs célú TRX, rehabilitációs célú Pilates, preventív gerinctréning, sportfizioterápia, rehabilitációs tréning, szabadsúlyzós tréning és edzéstervezés, Schultz-féle autogén tréning, Hess-féle hangtálterápia és hangfürdő.

Saját mozgásélményen alapuló gyakorlatok, melyek meghatározzák a mozgások helyes kiinduló és véghelyzetét, a fokozatosság ütemezését a feszítés - lazítás - légzés viszonyában. Az egész test terhelésének ismeretében határozzuk meg a kezelés lehetséges módjait.

Egyéb fizioterápiás eljárásaink: parafangó pakolás, infravörös besugárzás, biosun fény- és színterápia, TENS elektroterápia, aerosolterápia, párásításos légúti kezelés, inhalációs terápia, irányított kryoterápia, borogatás, forró légáramlás; fitoterápiás, gyógyvíz- és étrendi tanácsadás.

KÉRJEN IDŐPONTOT! >>> Elérhetőségeink

A GYÓGYTORNAPRAXIS.hu MAGÁNRENDELŐ KONCEPCIÓJA

Van aki egy tünetet vagy tünetegyüttest kezel, van aki egy roppantással tenné helyére a csontot a vélelmezett ok, a következményes elváltozások és panaszok egy füst alatti megszüntetésének szándékával. Az ok feltárása az első lépés, de az adekvát válaszhoz egységben és egészben kell gondolkodni. Koncepciónk lényege az, hogy míg bizonyos manuálterápiákkal csupán szöveti szinten hatunk közvetlenül a struktúrára, addig kívánatos és szükségszerű is kiegészítenünk olyan egyéb manuális eljárásokkal, amelyekkel biomechanikai szinten hatunk a szöveten kívül eső tényezőkre, közvetlenül a statikára. Ezért a saját kezelési tapasztalataink alapján felállítottunk egy rendszert, mellyel jobb eredményeket sikerült elérnünk. A terápiás komplex programunk (DTR) hatására felépül az új egység, mely optimális működési feltételeket teremt. Meggyőződésünk, hogy amikor ép a struktúra és ezzel egyidejűleg a statika is a mozgásszervrendszerben, akkor lesz megelelő a funkció és visszatér az "egész", az egészség.

HÁZIREND

Az első alkalommal – további időpont vagy időpontok rögzítése esetén – a soron következő kezelés díjának rendezését is kérjük pácienseinktől. Felhívjuk figyelmüket, hogy a számla kiegyenlítése kizárólag készpénzzel történhet. Bankkártyás fizetésre, átutalásra nincs mód.

 • Tiszta, kényelmes ruhában jöjjön, vagy hozzon váltóruházatot. A kezelőben utcai cipőben vagy mezítláb nem tartózkodhat, kizárólag tiszta zokniban vagy harisnyában.
 • Ásványvíz-adagolónk pácienseink rendelkezésére áll, egyéb hozott folyadékot inni, illetve enni tilos.
 • Dohányozni az egész épületen belül tilos.
 • A kezelőben páciensünkön kívül legfeljebb egy – 12 évnél idősebb – kísérő tartózkodhat.
 • A rendelő leghamarabb reggel 8.00 órakor nyit. Kérjük, hogy napközbeni megbeszélt időpontjára pontosan érkezzen, de legfeljebb öt perccel korábban!
 • Az egyeztetett időponthoz képest később érkező páciensek kezelési időtartama a késés mértékével csökken. Ellenkező esetben az adott napi ellátás csúszna a későbbi időpontokban pontosan érkezők terhére. Ennek megfelelően kérjük az egyeztetett időpontok pontos betartását.
 • A kezelés névre szól, nem ruházható át más személyre.
 • A kezelési időpont munkanapi 24 órán belüli lemondása, illetve meg nem jelenés esetén a kezelés teljes ára felszámolásra kerül. Az időben lemondott kezelés 30 naptári napon belül, egyeztetett időpontban pótolható.
 • Ahogy a bejelentkezést, úgy az időpont módosítását vagy lemondását is kizárólag rendelési időben fogadjuk.
 • A rendelő helyiségeiben, felszerelésében okozott kárt meg kell téríteni.

A szolgáltatásokat igénybe vevő páciensek jelentkezésükkel a házirendet magukra érvényesnek tekintik, az abban foglaltakat tudomásul veszik.


Váliné Fekete Szilvia
gyógytornász-fizioterapeuta, manuálterapeuta, egészségügyi szaktanár© 2009-2019 GYÓGYTORNAPRAXIS.hu – jogvédett tartalom | Deutsch |  Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!